Izlet na tri otoka

Program izleta na Koločep, Lopud i Šipan

Provedite dan na izletu brodom do Elafita i posjetite tri otoka u blizini Dubrovnika: Koločep, Lopud i Šipan. Uživajte u vožnji brodom, istražite otoke, uživajte u prekrasnoj prirodi i plivanju u čistom Jadranskom moru. Šetajte, odmarajte se ležeći na plaži i opustite se u prekrasnom ambijentu. Uživajte u ručku na brodu. Možete izabrati riblji, mesni ili vegetarijanski meni. Provedite nezaboravan dan na otocima koji su poznati kao posljednje oaze netaknute očuvane prirode na Mediteranu.

BESPLATNO za rezervacije putem interneta: transfer od Vašeg apartmana/hotela do broda i natrag.

FISH PICNIC – Tri Elafitska otoka – Plan izleta*

09:15 – Polazak je svaki dan iz luke Gruž (za detaljne mjestu pogledajte kartu)
09:40 – Pristanište ispred Hotela Lapad (za detaljne mjestu pogledajte kartu)
10.25 – Luka u Starom gradu (ovisi o uvjetima)

 • Dolazak na otok Koločep.
 • Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti (razgledavanje, kupanje)
 • Polazak prema otoku Šipanu
 • Dolazak na otok Šipan, mjesto Suđurađ
 • Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti (razgledavanje, kupanje)
 • Ručak na brodu i polazak prema otoku Lopudu
 • Dolazak na otok Lopud
 • Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti (razgledavanje, kupanje): cca. 3 sata
 • Polazak s otoka Lopud prema Dubrovniku
 • 18:00 – 18.30 – Dolazak u Dubrovnik

Trajanje izleta: 8-9 sati (cca.)

Uključeno u cijenu:

 • Prijevoz brodom
 • Ručak: riblji, mesni ili vegetarijanski meni (molimo koristite online rezervacije)
 • Piće: (piće dobrodošlice, voda, bezalkoholna pića, vina). Konzumacije pića nije ograničena tijekom izleta)

Sportska odjeća i obuća, zaštitne kreme za sunčanje i sunčane naočale su preporučena oprema za ovaj izlet. Ne zaboravite fotografski aparat! :-)

*Plan izleta ovisi o vremenskim uvjetima.

Što vidjeti i raditi na Elafitima

Elafitske otoke čini arhipelag od trinaest otoka koji se proteže sjeverozapadno od Dubrovnika. Ime Elafitskih otoka dolazi od grčke riječi elafos, što znači jelen. Od trinaest otoka samo su tri naseljena:

Otok Koločep – zeleni otok sa stoljetnim šumama bora i rogača, maslinicima i vrtovima prepunim stabala naranči i limuna, s lijepim plažama i velikom park šumom je jedan od najomiljenijih izletničkih destinacija u okolici Dubrovnika. Dva naselja, Donje Čelo i Gornje Čelo, jedno na istočnoj obali, a drugo na zapadu, su povezane cestom koja vodi kroz kroz maslinike i vrtove. Mnogi ostaci stare arhitekture sačuvani su, te se mogu naći diljem otoka (stara predromanična kapela, ruševine bazilike, ljetnikovci, stražarske kućice, itd.). U kapeli sv. Antuna je poliptih Ivana Ugrinovića (15. stoljeće), jedan od najboljih djela škole dubrovačkih slikara.

Otok Lopud – otok bujne mediteranske i suptropske vegetacije, prekrasnih vrtova, parkova i plaža. Lopud je jedan od najrazvijenijih otoka u Dubrovačkoj regiji. U prošlosti, to je bio otok kapetana, koji je davao brojne mornare za mornaricu Dubrovačke Republike. Također s Lopuda je glasoviti pomorac i brodovlasnik Miho Pracat. Prema dubrovackom povjesničaru Razziju, Lopud je imao 30 crkvi u 16. stoljeću, kao i brojne ljetnikovce, nekoliko samostana i mnogo više stanovnika nego danas. Na otoku možete vidjeti brojne ostatke srednjovjekovnih crkvi, ljetnikovaca i utvrda. Franjevački samostan iz 1483. sa svojim klaustrom, obrambenim kulama i zidinama kao i samostanska crkva sv. Marije Splica čuva mnoge vrijedne umjetnine: poliptih Pietra de Giovannia, triptiha iz radionice Nikole Božidarevića, poliptih Girolana da Santacroce, slika flamanskog majstora Bassana. Crkva Gospe od Šunja iz 15. stoljeća je vrijedan spomenik kulture, a u njoj se nalaze slike Palme Starijeg, Natalina da Murana, Mateja Junčića i drugih umjetnika. Na južnoj strani otoka nalazi se uvala Šunj i jedan od najljepših pješčanih plaža na Jadranu. Do plaže možete doći pješke ( cca. 20 minuta lagane šetnje) ili unajmiti mini-taxi da Vas odveze do plaže.

Otok Šipan – najveći je otok Elafitskog otočja. Sa svojim tihim uvalama, plažama, čempresima, šumarcima naranči i limuna, starim građevinama crkvama i ljetnikovcima razasutima po šumovitim obroncima, jedan je od bisera dubrovačkog kraja. Dva su naselja na otoku Šipan: Suđurađ na istočnoj i Luka Šipan na zapadnom dijelu otoka.

Izvor: TZ Dubrovačko-neretvanske županije